750x600_audiologist_and_patient

Support för audionomer

På dessa sidor finns verktyg för att möta dina användares enskilda behov hela vägen till ett implantat.

Kontakta Oticon Medical nu

Oticon Medical kan erbjuda support på distans för dig och dina patienter. Se nedan för mer information.

• Utbildning och anpassning

Oticon Medical kan stötta dig på distans med utbildning och anpassningar. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

• Batterier - ett måste

För att säkerställa att patienterna har en tillförlitlig batteriförsörjning kan Oticon Medical tipsa om olika återförsäljare samt e-butikslösningar.

• Utökade demo-erbjudanden

På grund av den rådande situationen har många operationer blivit uppskjutna. Oticon Medical har därför beslutat sig för att utöka sitt demo-erbjudande.. Patienter vars operation har skjutits upp kan behålla sina Ponto på Softband tills vidare. Ytterligare enheter kommer att erbjudas till kliniken för att säkerställa att nya patienter kan få support.

Kontakta en lokal representant från Oticon Medical för att veta mer.

• Support för användare

Oticon Medical har möjlighet att stötta Ponto-användare med specifika frågor, t.ex. om tillbehör, via e-post eller telefon (mån-fre; 08:00-17:00). Du kan lämna ut våra kontaktuppgifter till patienter som har anpassats med våra benförankrade hörsellösningar.

• Utbildning och anpassning

Oticon Medical kan stötta dig på distans med utbildning och anpassningar. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor.

Audiologisk support på distans

Få hjälp med anpassning via telefon eller online.

Support med anpassning online

Få kliniskt stöd online från Oticon Medical vid dina patientmöten. Vi kan svara på frågor, ge råd och vägledning vid anpassningar. Vi erbjuder även utbildning i vårt anpassningsprogram Genie Medical.

Audiologisk telefonsupport

Ring vår support eller lokal Oticon Medical-representant för råd och vägledning. Vi står redo att svara på dina frågor 08:00 - 17:00 mån-fre.

Kontakta Oticon Medical för råd och vägledning.

Klicka på det steg du behöver hjälp med

Rådgivning till en patient bör fungera lika bra på distans som vid personligt besök på kliniken. Nedan hittar du användbara verktyg och steg att gå igenom vid rådgivning av en ny patient online. Det är rekommenderat att skicka allt material innan konsultationen. Oticon Medical kan hjälpa till med att skicka relevant litteratur till dig och ge stöd online vid behov.

Viktigt att komma ihåg

Användare som bestämmer sig för en benförankrad hörsellösning baserar sitt beslut på:

• Inledande samtal med dig

• Skriftlig information
    Ge användaren en digital version av informationspaketet

• Provperiod
    Anpassa hörapparaten efter det senaste audiogrammet och kom ihåg att påminna patienten att komma in för finjustering när det är möjligt. Skicka hörapparaten med allt nödvändigt stödmaterial hem till patienten. Tipsa gärna om Ponto Care-appen som är ett bra stöd under provperioden.
    Kontakta Oticon Medical för mer information.

• Läs mer om andra användares erfarenheter
    Informera patienten om att det finns möjlighet att läsa om andra användare av benförankrade hörsellösningar från Oticon Medical och deras erfarenheter. Du hittar dem här .

Kandidat

Ponto-systemet är en idealisk lösning för personer med konduktiva och kombinerade hörselnedsättningar* samt ensidig dövhet**.

Ladda ned snabbguide för kandidat

Audiogram och “talbananen”

Förklara hörselnedsättning för patienten och i synnerhet vad BC-resultaten betyder för hörseln.

Förklara principen bakom Ponto™-systemet

Förklara hur benförankrade hörsellösningar fungerar och varför fördelarna är större än med traditionella lösningar.

Rekommendera en provperiod

Patienten kan prova ljudprocessorn på ett Softband eller en huvudbygel. Ponto 5 Mini och Ponto 4 är perfekta för en provperiod för personer med en konduktiv hörselnedsättning. Ponto 3 SuperPower bör övervägas för grava till mycket grava hörselnedsättningar samt ensidig dövhet. Om du är osäker, prova båda. Vid behov för fler demo-produkter, kontakta oss.

200x200-trial

Ponto Softband ger kandidaterna tillfälle att uppleva Ponto-systemet - utan operation. Ponto Softband är justerbart för att sitta stadigt och bekvämt på användarens huvud. Som alternativ till Softband, finns även en huvudbygel. För bästa audiologiska resultat när patienten har en sensorineural hörselnedsättning eller är ensidigt döv, bör du överväga att använda Ponto 3 SuperPower för provperioden. För övriga patienter kan Ponto 5 Mini användas.

Förläng provperioden för patienten vid behov

Oticon Medical stöder gärna längre provperioder så att dina patienter kan få tillgång till ljud även under längre väntetider för operation. Kom ihåg att vissa patienter kanske föredrar en huvudbygel framför ett softband. Om ni behöver fler demo-produkter förser vi er med detta.

Kontakta Oticon Medical för mer information.

Provperiod – pediatrik

Med 14 olika färger kan du vara säker på att hitta ett Ponto Softband som passar användarens stil. Individualisera ljudprocessorn med ett brett utbud av skal och klistermärken.

Barn med softband

Användbara verktyg för provperioden

Ponto Care-appen

Ponto Care-appen stöder och guidar alla patienter från provperiod till eftervård och syftar till att göra patienter mer engagerade, oberoende och involverade i användningen av sin benförankrade hörsellösning. Appen är ett självhjälpsverktyg för bästa möjliga upplevelse under provperioden och de dokumenterade upplevelserna kan vara till hjälp vid ert nästa möte - på kliniken eller på distans. De får vägledning om hur och var de ska använda hörapparaten, de kan betygsätta varje enskild situation, göra anteckningar, skicka rapporter och mycket mer.

Appens fördelar:

• Gratis för alla
  • Användaren får handledning under provperioden och kan skicka en rapport via e-post till sin audionom med en sammanfattning av sina upplevelser.
  • Inloggning/konto behövs ej
  • I överensstämmelse med GDPR

Tips och tricks:

• Ladda ner appen när användaren är närvarande
  • Gå igenom appen och förklara hur den används
  • Redgör för hur en utvärdering går till och om hur den vid behov ska skickas till dig
  • Se till att användaren har korrekt e-postadress

Ladda ner

Ponto Care-appen är lätt att ladda ner och använda. Den är gratis att ladda ner för både iOS®- och Android™-enheter via App Store® eller Google Play™.

Dagbok för provperiod av Ponto

För mer analoga personer kan denna dagbok användas för att dokumentera upplevelser under provperioden.

Ladda ner dagbok

Användarguide för Ponto 4 och Ponto 5 Mini

• Sätta i och byta batterier

• Säkerhetslina, anslutning och placering

Användbara nedladdningar för anpassning av Ponto 3, Ponto 4 och Ponto 5 Mini

Streaming

Informera dina patienter som testar Ponto under en längre tid om vårt breda utbud av trådlösa tillbehör. Tänk dock på att det kan medföra extra komplexitet, så överväg varje användare noga.

För Ponto 5 Mini

• Ponto Care-appen

Hjälp användare till att få den bästa upplevelsen under testperioden av en ljudprocessor med denna app.

Download the Otion On App in the App Store   Download the Otion On App in Google Play

• Bluetooth

Ponto 5 har 2.4GHz BLE-anslutning.

För Ponto 4

• Oticon Companion-appen

Oticon Companion-appen är ett bekvämt sätt att hantera Ponto 4 med en smartphone. Med appen kan användaren justera volymen, byta program och få varningar om låg batterinivå. Appen ger användare tillgång till en mängd självhjälpsverktyg som hitta hörapparaten, slå på SpeechBooster, och mycket mer.

Ladda ner Oticon Companion-appen

Apple, Apple-loggan, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder.
    App Store är ett tjänstemärke som tillhör Apple Inc. Android, Google Play, och Google Play-loggan är varumärken som tillhör Google LLC

• ConnectClip

ConnectClip ger problemfri anslutning till alla moderna smarttelefoner och förvandlar omedelbart ljudprocessorn till högkvalitativa hörlurar. Med ConnectClip-mikrofonen kan du dessutom ansluta Ponto 4 till ett stort antal elektroniska enheter via 2,4 GHz BLE för handsfree-streaming.

Så här parkopplar du ConnectClip

200x200-connectclip

Se hur du parkopplar ConnectClip

• EduMic

EduMic är ett trådlöst fjärrmikrofonsystem för både vuxna och barn under möten, aktiviteter eller i klassrummet. Den är utmärkt när någon pratar på ett större avstånd eller i en miljö med mycket buller. EduMic kläms fast på kläderna och skickar talarens röst direkt till ljudprocessorn. Den kan även erbjuda FM-, telespole- och jackfunktioner.

Bruksanvisning

Felsökningsguide

200x200-edumic

Så här parkopplar du EduMic

• TV-adapter

Med TV-adaptern kan användare ansluta till TV:n trådlöst och justera volymen utan att ändra volymen för andra tittare.

Hämta bruksanvisning

Se anvisningar för parkoppling av TV-adapter

350x200-ci-connectivity-tv-adaptor

• Telefonadapter

En telefonadapter tillsammans med ConnectClip är till stöd för användare för både inkommande och utgående samtal.

Ladda ner bruksanvisning

350x200-ci-connectivity-phone-adaptor

För Ponto 3 SuperPower

Den kirurgiska proceduren är mycket enkel och går mycket snabbt. Proceduren kan oftast utföras under lokalbedövning. MONO-proceduren är världens första med borrning i ett steg. Du kan utföra en komplett osteotomi i ett enda steg. Denna banbrytande nya metod ger patienter med benförankrade hörapparater utmärkta resultat ur estetisk synpunkt och snabb återhämtning.

Läs mer

Onlinesupport vid kirurgiskt ingrepp

Om ni önskar support under operationen, antingen per telefon eller online, ska ni underrätta Oticon Medical i god tid före operationen.

Kontakta en lokal representant från Oticon Medical

Har din patient några frågor om operationen?

Ny litteratur kan ge information om rådgivning för patienter som är oroliga för operationen eller eftervården.

• Förbättrad livskvalitet

98% av användare vittnar om en förbättrad livskvalitet efter Ponto-kirurgi 1

• Generell överlevnad för implantat

En systematisk litteraturöversikt på tio års erfarenhet av Ponto™-systemet påvisade en total implantatöverlevnad på 98%.1

• Ingen hudrelaterad eftervård* behövs1

I 95% av uppföljningsbesök behövdes ingen hudrelaterad* eftervård1

1. Lagerkvist, H, et al., Ten years’ experience with the Ponto bone anchored hearing system – a systematic literature review. Clin Otolaryngol, 2020.

* Holgers score ≥2 indikerar behov för hudrelaterad eftervård.

En benförankrad hörsellösning är inte lämplig för alla patienter med en hörselnedsättning. Inga kirurgiska ingrepp är helt riskfria och det är omöjligt att garantera ett lyckat resultat. Resultaten kan variera. Rekommendationerna är användarnas personliga åsikter och representerar inte alla användares upplevelser. Alla produkter är inte tillgängliga på alla marknader. Produktutbud och indikationer är föremål för godkännande av lokala myndigheter i respektive land

• Läs om fördelarna med Ponto System™.

Ladda ner

• Om din patient oroar sig över det kirurgiska ingreppet kan rådgivningsverktyget vara till hjälp.

Ladda ner

• Banbrytande forskning visar hur valet av system och ljudprocessor påverkar användarens vardag.

Ladda ner

Andra viktiga fördelar

• En säker och riskfri procedur som tar ca 30 minuter.
  • Proceduren påverkar inte eventuell resthörsel.
  • Proceduren är reversibel
  • Barn - Narkos och de flesta kan gå hem samma dag
  • Vuxna - kan välja på narkos eller lokalbedövning och de flesta kan gå hem samma dag

Uppskjutna operationer

Vi är medvetna om att operationer riskerar att bli framflyttade på grund av ett ökat behov av operationssalar. Under den förlängda väntetiden kan patienten erbjudas en temporär lösning på ett softband eller huvudbygel för att få tillgång till ljud. Om dina patienters operationer har blivit försenade kan Oticon Medical erbjuda lån av demo-produkter under längre perioder.

Kontakta Oticon Medical för mer information.

Se videor om de kirurgiska procedurerna MONO, MIPS och linjärt snitt.

Vänligen kontakta Oticon Medical om du behöver kirurgisk träning. Om du behöver en kortare repetition finns följande videor tillgängliga.

• MIPS – Minimally Invasive Ponto Surgery

Detta är en video som visar kirurgitekniken Minimally Invasive Ponto Surgery (MIPS) som är godkänd av FDA. MIPS är ett kirurgiskt ingrepp i ett steg för Ponto-implantat.

Se video

• MIPS – Minimally Invasive Ponto Surgery

Detta är en video som visar kirurgitekniken Minimally Invasive Ponto Surgery (MIPS) som är godkänd av FDA. MIPS är ett kirurgiskt ingrepp i ett steg för Ponto-implantat.

Se video

• Vävnadsbevarande kirurgi via linjärt snitt

Denna video visar ett kirurgiskt ingrepp i ett steg för Wide Ponto-implantat med hjälp av vävnadsbevarande kirurgi via linjärt snitt.

Se video

Fördelarna med direkt ljudöverföring

Efter ingreppet placeras en läkhätta för att skydda operationsområdet. Läkhättan kommer normalt att vara på plats i cirka 7 till 10 dagar. Din patient kommer att få instruktioner om skötsel av operationsområdet och får ett Ponto Care-kit till hjälp. Kom ihåg att informera patienten om nästa besök när läkhättan ska tas bort och om efterföljande steg i processen.

Kontroll av huden kring distansen

Distansen och huden runt implantatet bör kontrolleras för att säkerställa att läkningsprocessen är klar och att allt är klart för anslutning av ljudprocessorn.

• Rotera distansen försiktigt för att kontrollera att den sitter stadigt. Om den inte sitter stadigt, hänvisa patienten till utbildad vårdpersonal.
  • Inspektera huden runt distansen och ta bort eventuella hudrester runt eller på insidan av distansen.
  • Säg till patienten att i händelse av ihållande ömhet ska hen kontakta kliniken. Det är lättare att behandla irriterad eller infekterad hud på ett tidigt stadium.
  • Ladda ner Ponto care-appen när användaren är närvarande och ta den första bilden av implantatet som referens för läkningsprocessen. Visa användaren hur man tar bilder för att hålla koll på implantatet och huden runt implantatet.

Träna på att använda ljudprocessorn

• Förklara betydelsen av att hålla kopplingen ren från hår och hudrester.
  • Pröva att ansluta och koppla bort ljudprocessorn från distansen.
  • Träna på att använda ljudprocessorns kontroller.
  • Visa ljudprocessorns funktioner, såsom volymkontroll, tryckknapp, batteriinsättning och hur du ska förvara ljudprocessorn när den inte används.

Detaljerad information om ljudprocessorns kontroller finns i bruksanvisningen. Ytterligare information om ljudprocessorns egenskaper finns i produktinformationsbladet.

Ladda ner

Ponto Care-appen är lätt att ladda ner och använda. Den är gratis att ladda ner för både iOS®- och Android™-enheter via App Store® eller Google Play™.

Livet efter Ponto-kirurgi

Nedladdningar om vardaglig användning och skötsel

• Ponto care-appen

Avsnittet om eftervård i appen ger användare råd och information om ett liv med Ponto.

De kan använda kameran för att hålla koll på implantatområdet och föra dagbok över sina upplevelser. De kan dela med sig av dessa insikter till dig, via e-post eller vid nästa personliga möte.

200x200-fitting
Det tar vanligtvis två veckor för implantatet att integreras med benet för vuxna. Efter det är du som audionom ansvarig för att anpassa ljudprocessorn och instruera patienten om skötsel och användning av Ponto-systemet. Nedan finner du många resurser som hjälper dig både att programmera enheten och ge patienten råd om hur den ska användas.

Streaming för Ponto 5 Mini

• Ponto Care-appen

Hjälp användare till att få den bästa upplevelsen under testperioden av en ljudprocessor med denna app.

Download the Otion On App in the App Store   Download the Otion On App in Google Play

• Bluetooth

Ponto 5 har 2.4GHz BLE-anslutning.

Streaming för Ponto 4

• Oticon Companion-appen

Oticon Companion-appen är ett bekvämt sätt att hantera Ponto 4 med en smartphone. Med appen kan användaren justera volymen, byta program och få varningar om låg batterinivå. Appen ger användare tillgång till en mängd självhjälpsverktyg som hitta hörapparaten, slå på SpeechBooster, och mycket mer.

Ladda ner Oticon Companion-appen

Apple, Apple-loggan, iPhone, iPad och iPod touch är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder.
    App Store är ett tjänstemärke som tillhör Apple Inc. Android, Google Play, och Google Play-loggan är varumärken som tillhör Google LLC

• ConnectClip

ConnectClip ger problemfri anslutning till alla moderna smarttelefoner och förvandlar omedelbart ljudprocessorn till högkvalitativa hörlurar. Med ConnectClip-mikrofonen kan du dessutom ansluta Ponto 4 till ett stort antal elektroniska enheter via 2,4 GHz BLE för handsfree-streaming.

Så här parkopplar du ConnectClip

200x200-connectclip

Se hur du parkopplar ConnectClip

• EduMic

EduMic är ett trådlöst fjärrmikrofonsystem för både vuxna och barn under möten, aktiviteter eller i klassrummet. Den är utmärkt när någon pratar på ett större avstånd eller i en miljö med mycket buller. EduMic kläms fast på kläderna och skickar talarens röst direkt till ljudprocessorn. Den kan även erbjuda FM-, telespole- och jackfunktioner.

Bruksanvisning

Felsökningsguide

200x200-edumic

Så här parkopplar du EduMic

• TV-adapter

Med TV-adaptern kan användare ansluta till TV:n trådlöst och justera volymen utan att ändra volymen för andra tittare.

Hämta bruksanvisning

Se anvisningar för parkoppling av TV-adapter

350x200-ci-connectivity-tv-adaptor

• Telefonadapter

En telefonadapter tillsammans med ConnectClip är till stöd för användare för både inkommande och utgående samtal.

Ladda ner bruksanvisning

350x200-ci-connectivity-phone-adaptor

Streaming för Ponto 3 SuperPower

Hjälp med anpassning

Om du har några problem under anpassningen står Oticon Medical gärna till tjänst på telefon eller online kontakta Oticon Medical .